O nas Program Nauczyciele Dla rodziców Jadłospis Galeria Kontakt
Integracja Wczesne wspomaganie Specjaliści Grupy

Aktualności

Archiwum aktualności

Jadłospis

Poniedziałek 10.12.2018.       

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb graham z masłem, kiełbasą krotoszyńską, pomidorem, ogórkiem zielonym, herbata melisa  7,1

II śniadanie: Napoje, owoce

Obiad: Kapuśniak  z  ziemniakami  9

Potrawka z kurczaka, ryż , kompot  9,7

Podwieczorek: Chleb ziarnisty z masłem, pastą z kiełbasy, jaj i sera, z ogórkiem kiszonym i papryką swieżą, herbata z lipy  1,7,3

 

                                          Wtorek 11.12.2018.

Śniadanie: Chleb żytni słonecznikowy z masłem, pastą z twarogu z kiełkami, pomidorem i rzodkiewką, herbata malinowa  1,7

II śniadanie: Napoje, kiwi    

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem  9,7

             Racuchy z sosem jogurtowo-jagodowym, kompot  1,3,7

Podwieczorek: Chleb graham z masłem pastą z kurczaka, z papryką świeżą i ogórkiem zielonym, herbata lipton z sokiem owocowym  1,7

 

                                          Środa 12.12.2018.                

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą jęczmienną, chleb ziarnisty z masłem, szynką drobiową, jajkiem i sałata zieloną, herbata rumiankowa  7,1,3

II śniadanie: Napoje, banany

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami  9

            Warzywa na patelnię z serem żółtym, kiełbasą toruńską i makaronem, kompot  7,1,3

Podwieczorek: Babka piaskowa, herbata malinowa  1,3,7                                                           

 

Czwartek 13.12.2018.            

Śniadanie: Chleb ziarnisty z masłem, pastą z twarożku i tuńczyka, z ogórkiem zielonym i papryką, kawa inka  1,7,4

II śniadanie: Napoje, mandarynki

Obiad: Krem selerowy z makaronem  9,7,1

            Sztuka mięsa wołowego w sosie chrzanowym, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, ziemniaki, kompot  7

Podwieczorek: Chleb razowy z pasztetem, ogórkiem kiszonym i rzodkiewką, herbata owocowa  1

 

Piątek 14.12.2018.

Śniadanie: Chleb żytni z masłem, kiełbasą krakowską, sałatą zieloną, serem żółtym i ogórkiem zielonym, herbata lipa  1,7

II śniadanie: Napoje, gruszki

Obiad: Zupa pieczarkowa z ryżykiem  7,9,1

            Pieczeń rzymska, marchewka z groszkiem, ziemniaki, kompot  3,1                      

Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-bananowy, rogalik francuski            7,1

Życzymy smacznego!

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie                                 ALERGENY:                                                                                                                      

1.  Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne   

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne   

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)       

7. Mleko i produkty pochodne  

8. Orzechy  

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca (musztarda) i produkty pochodne  

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki  

13. Łubin      

14.Mięczaki

 

Galeria